Mandelmelk
1 del mandler
3 deler vann
eventuelt smakstilsetning etter ønske (f. eks. honning, vaniljeekstrakt, kanel, dadler)
Ha mandler i vann i rundt 5 timer, eller bare over natten.
Ha kaldt vann, mandler og eventuelt smakstilsetning i en blender.
Hell det hele over i en bolle dekket med et kjøkkenhåndkle og la det renne godt av. Pass på å klemme ut de siste restene av væske fra mandelmassen.
Ha det over i en ren og tett flaske eller liknende.
Bruk det som melk; i bakevarer, på frokostblanding eller liknende.
Etter jeg laget mandelmelk, satt jeg igjen med en masse mandelmasse, og det føltes feil å bare kaste det hele, så jeg tok rett og slett og tørket det i ovnen (i varmluft på ca 100 oC til det var tørt). Den tørre mandelmassen brukte jeg i en herlig kake som jeg legger ut oppskrift på ganske snart.
-----------------------------------
Etter noen hektiske skoleuker har jeg endelig levert alt av oppgaver og har langhelg! Det skal feires med tente stearinlys i stua og norske, ovnsbakte epler til kvelds!
Kos dere i høstmørket!
Så spennende, Camilla :)
SvarSlettDette må virkelig prøves ut en gang :)