I sørstatene i USA, der faren min er fra, er iste nesten like vanlig å drikke om sommeren som vann. Når det er sagt så er ikke denne isteen slik som den vi vanligvis drikker her i Norge. Den er langt nær så søt og smaker faktisk te... Så når vi er på besøk hos familie i USA drikker vi iste til hvert måltid – og hvis man trenger å leske seg etter litt tid i solen.
Det er svært lett å lage, og om man har isbiter så er teen serveringsklar på 1-2-3!
Det er svært lett å lage, og om man har isbiter så er teen serveringsklar på 1-2-3!
Iste med sitron og myntesirup
Det du trenger er:
3 poser svart te til 1,5-2 liter vann
Skall og saft fra en halv sitron (økologisk)
2 dl sukker
2 dl vann
2 stilker peppermynte
Masse isbiter
Kok opp vann til te og la teposene trekke i 3-5 minutter. Lag så sirup ved å blande lik mengde vann og sukker, og varm det opp til alt sukkeret har løst seg opp. Rasp av den gule delen av sitronskallet og press ut saften fra sitronen. Ha alt opp i sukkervannblandingen sammen med to stilker med peppermynte (evt annen mynte) og la det hele stå og trekke en liten stund (jo lenger det får stå dess mer smak).
Fyll et glass med isbiter, hell over te og smak til med sirup. Pynt gjerne med litt peppermynte.
Fyll et glass med isbiter, hell over te og smak til med sirup. Pynt gjerne med litt peppermynte.
Jeg pleier å lage dobbel porsjon med sirup, og så har jeg resten av sirupen over i en flaske, og så er jeg sikret sirup til mange porsjoner med te.
Ha en strålende sensommerkveld!
Fantastisk oppskrift, Camilla. No skal eg laga meg ein liten dunk som eg kan kose meg med til eksamenslesinga. Korleis fungerar det med grønn te, trur du? Trekketida vert ikkje så lang, sjølvsagt, men burde eg ha meir enn tre posar i? Og korleis er det evt med lausvektte? Eg prøver meg fram, eg.. :) Men takk for inspirasjon :D
SvarSlettTror grønn te går veldig bra! Pass bare på at du ikke lar teposene ligge for lenge, for da blir det fort bittert. Om du bruker 3 -4 ts løsvektte for denne oppskriften skal nok det holde. :)
SvarSlett