Men det kan jo fort bli mye av det samme på grillen, og veldig ofte når det er kjøttdeig vi har i kjøleskapet så blir det hamburgere på menyen. Men nå har jeg gjenoppdaget en ny vri som jeg faktisk tør påstå er enda bedre, iallefall mer smakfull!
Kebabkrydret kjøttdeig med yoghurt og myntedressing
Kjøttet:
400-500 g. kjøttdeig
2-3 fedd hvitløk
1/2 stor løk
3 ss finhakket frisk koriander
1 ss garam masala (en indisk krydderblanding du finner i de fleste grønnsaksforretninger)
1 ts karri
1 ts malt spisskummin
1 ts salt
1 egg
Ha i krydderne og bland så det blir godt fordelt i kjøttdeigen. Bland inn finhakket løk og hvitløk og egg. Form kjøttet til ovale kjøttkaker og stikk ett grillspyd inni. Om du skal ut i en park og grille så ta med deg kjøttdeigen i en is-boks e.l. og lag grillspydene idet du skal legge dem på grillen.
Dressing:
3 dl naturell gresk yoghurt
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
1 ts salt
1/2-1 ts malt chili
1 ts garam masala (indisk krydderblanding)
3 ss hakket, frisk mynte
Bland sammen alle ingrediensene og vips så er den klar til å nytes!
Arild og jeg drar til Øst-Europa på onsdag så hele kvelden blir viet til reiseplanlegging og pakking, muligens med et herlig glass hjemmelaget limonade!
Håper dere nyter sommeren til det fulle!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar