Etter vi hadde kjørt fikk the bride to be Tuva utdelt diplom og t-skjorte og så dro vi tilbake til Oslo sentrum der godværet gjorde oss helt nødt til å sitte ute og nyte lunch. Etter at Tuva hadde fått en velfortjent spabehandling dro vi hjem til en av jentene og spiste tapas. Jeg og noen av de andre som var tilstede tilbredte det som skulle bli et fabelaktig tapasbord.
Jeg fikk ikke lagt ut alle oppskriftene jeg lovte, så her er de:
Aioli
Aioli er en type majones som lages med hvitløk. Jeg hadde aldri laget noen form for majones før, og ble overrasket over hvor lett og ikke minst usannsynlig godt det var. Det som trengs er:
3 stk. eggeplommer
1-2 fedd hvitløk
2,5 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
0,5 dl god olivenolje
1 solid ts dijonsennep
sitron
salt
Ha eggeplommene i en bolle og ha i knust hvitløk (knuses i mortel eller med hvitløkspresse/kniv) og visp godt sammen. Ha i sitronjuice (jeg brukte ca 2 ss) og sennepen og bland godt.
Og her kommer det som avgjør om du får den perfekte konsistensen: ha kun i én liten dråpe av oljeblandingen mens du pisker eggeplommene. Ha deretter i oljen dråpe for dråpe. Etterhvert som konsistensen blir tykkere kan du ha i mer olje av gangen.
Pass på at du pisker blandingen godt sammen underveis til det ikke er mer olje igjen å blande inn. Bland inn sennepen og smak til med sitronsaft og salt (jeg brukte litt mindre enn en halv, liten sitron og ca. 1ts salt). Det ble helt fabelaktig, og jeg må si jeg var ganske så fornøyd med konsistensen!
Hummus
Hummus er puré laget av kikerter og er vanlig å finne på de arabiske kjøkken. Ikke bare er det godt, men det er billig, enkelt og sunt- hva mer kan man vel ønske?
Jeg lagde dobbel porsjon av denne oppskriften her:
1 boks kikerter (evt. så kan du koke selv)
1/2 sitron
3 solide ss tahini (en type sesampasta man finner i de fleste "innvandrerbutikker")
1. fedd hvitløk
3ss olivenolje
ca 2 ts spisskummen
litt salt
Mos kikertene med stavmikser, i kjøkkenmaskin eller liknende. Tilsett tahini, hvitløk, olivenolje og sitron og spisskummen. Smak til med salt. Om puréen blir for tørr tilsett enten mer olje, sitronsaft eller vann. Dette er godt til så å si alt av middagsretter, på brød, som dip, etc. NAM!!!
Ønsker alle en fabelaktig søndag!
Smakte digg! Synd det bare ble prøvesmaking for min del. ;) Hadde vært knall om du kunne laget dette til meg også en gang. :D
SvarSlettselvfølgelig! Aiolien skal jeg garantert lage igjen! kan tenke meg det smaker helt fantastisk med reker ;)
SvarSlettDet var utrolig digg! Håper former er bedre! Du er best!:-)
SvarSlettxxx L