mandag 18. mars 2013

Spicy kikertgryte med spinat og tomat

Kikerten er en belgvekst som fortjener masse oppmerksomhet spør du meg. Som belgvekster flest er den naturlig rik på blant annet protein og fiber, og så har den en fabelaktig smak! Kirkerter er veldig lett å koke selv, men har du ikke tid til å koke egne fungerer hermetiske kikerter utmerket. Denne herlige vegetargryteretten tar veldig kort tid å lage, og så smaker den aldeles nydelig.

Spicy kikertgryte

Til 4 porsjoner trenger du:

1 - 2 fersk, rød chilipepper
1 medium stor løk
3 fedd hvitløk
3 cm frisk ingefær
400 g kokte kikerter (tilsvarer en boks hermetiske)
2 ss nøytral olje
2 ss karripulver
1 boks kokosmelk a 400 g
8 - 10 cherrytomater
100 g frisk spinat
Ca 1 1/2 lime
frisk koriander

Skjær chilien i to og smak forsiktig på et av frøene. Om du ikke ønsker at gryteretten skal bli for sterk, skrap ut noen eller alle frøene før du  finhakker chilien. Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Skrell ingefæren og riv den med et fint rivjern. 

Om du bruker hermetiske kikerter, hell dem over i et dørslag og skyll dem godt med kaldt vann. La dem renne av.

Stek løk, hvitløk, chili og ingefær i olje. Strø over karripulver og stek til løken er blank og myk. Ha over kikertene og rør godt. Hell så over boksen med kokosmelk og la det hele koke i et par minutter. 

Pass på at spinatbladene dine er rene og riv dem i litt mindre biter. Skjær så cherrytomatene i to og ha dem over i gryten sammen med spinatbladene.

La det hele småkoke et par minutter til. Smak til med limejuice og eventuelt litt salt.  

Server med hakket, frisk koriander, sammen med ris, quinoa eller liknende. Gryteretten er supergod som hovedrett, men passer også perfekt som tilbehør til andre retter

4 kommentarer:

  1. Åhhhh ser så godt ut!! Drar du til Grønnland nå, får du tak i den gode storbladet og "krøllete" spinaten som man bare finner på denne tiden av året! Den er god dampet med smør og litt sitron!! Nam nam!!

    SvarSlett
  2. åh,nam smørdampet spinat - det er jo så fantastisk godt! Jeg så etter "ordentlig" spinat sist jeg var i de trakter, men så det ikke. Men da må jeg komme meg tilbake og se igjen! :)Takk for tips:D

    SvarSlett
  3. Dette var veldig godt, glemte linejuicen men (tror ikke) det gjorde noe

    SvarSlett