fredag 3. juni 2011

Sommer, mat og forkjølelse

Endelig så kjennes det som at sommeren gjør sitt inntog, og ingenting frister mer enn å sitte ute med en god bok og leske seg med noe kaldt og friskt å drikke. Men siden jeg, på mystisk vis, har pådratt meg en forkjølelse så har jeg sviktet gressplenen til fordel for min kjære leilighet-som heldigvis slipper inn masse deilig sommerlig lys!
Jeg er veldig glad i å lage mat, og det kan jeg jo heldigvis gjøre, selv om formen kanskje ikke er helt på tipp topp. I forbindelse med et  utdrikningslag (topphemmelig for den kommende brud) i morgen har jeg kokkelert litt til tapasbordet som dekkes til kvelden. Jeg har laget hummus (kikert og sesam dip), aioli (hvitløksmajones), og hvitløkskjøttboller i pikant tomatsaus!
Oppskrift på slike herligheter må jo deles, så her er oppskriftene:

Pikant tomatsaus:

Hemmeligheten til en god tomatsaus er god tid. For nesten uavhengig av hvilke godsaker du har av ingredienser så blir blandingen magisk om det får stå og småkoke i en god time, eller mer.
I min pikante tomasaus hadde jeg sånn ca. dette i:

1stor, gul løk
2-3 fedd hvitløk, finhakket
2 seleristenger, hakket i små biter
2 ss tomatpure
2 bokser hakkede tomater
1 rød chili finhakket (husk alltid å sjekke hvor sterk den er og vurder om du vil fjerne eller beholde chilifrøene)
1ss sukker
1/2 terning grønnsaksbuljong
litt basilikum og oregano
smak til med salt og pepper

Begynn med å varme opp en gryte med en god dæsj olivenolje. Ha i hakket løk og hvitløk til løken blir blank og fin. Tilsett seleri og chili og la dette steke på middels varme i ca 3 min. Så rører du inn tomatpure og hakkede tomater. Smak til med salt og pepper, oregano, basilikum og eventuelt litt ekstra chili. Så lar du vidundermiksen stå og putre på lav varme i minst en time.
Pass på og røre rundt og eventuelt tilsette litt vann underveis og det blir garantert en hit!

1 kommentar:

  1. veldig bra...
    men ikke første gang i mitt liv.

    SvarSlett