lørdag 22. oktober 2011

Daddelkuler, eller trøfler om du vil!

En av de beste tingene med å studere samfunnsernæring er at vi har praktisk matlaging som en del av undervisningsopplegget. På det forrige kurset vi hadde lagde vi såkalte daddelkuler. Det fine med dadler er at selv om de har masse fruktsukker og er ganske så søte, påvirker de blodsukkeret mindre enn vanlig sukker. Disse kulene egner seg utmerket som "energibooster" for eksempel etter trening, eller som lørdag og lillelørdagssnop!

Kjæresten min har fått helt dilla på dem til kaffen, så det er veldig greit at de er så lette å lage. Og folkens, de er farlig gode...


Daddelkuler

8 dadler
1 ss kakao
1 toppet ss mandelmel (finmalte mandler)
1 ss kokosfett (kan sløyfes)
1 ts agavenektar (evt annen søtning etter ønske)
1 liten ts vaniljeekstrakt/vaniljepulver
1/2 - 1 ts kanel
Hakkede nøtter etter ønske (kan sløyfes)

La dadlene ligge i vann ca 30 min. Hell av vannet og fjern daddelsteinene før du tilsetter resten av ingrediensene og bland alt godt sammen. Sett blandingen i kjøleskapet en liten stund så blir de lettere å trille til konfektkuler. Trill blandingen til passe store kuler, og ha gjerne hakkete nøtter i før du ruller dem i kakao eller revet kokos. Konfekten kan nytes med en gang og lagres best i kjøleskapet. Om du tenker å la dem stå litt kan det være lurt å legge dem på et stykke bakepapir.



---------------------------------

Nå skal jeg nyte helg hos familien på Nesodden og prøve å lese ferdig kapittelet om vitaminer!

Ha en fin lørdag alle sammen!

2 kommentarer:

  1. mmmmm......ser og høres godt ut!! må prøve å lage de, kanskje allerde imorgen!!:-D:-D

    SvarSlett
  2. Ja, disse er det definitivt lov å lage på en mandag! :D

    SvarSlett