lørdag 15. oktober 2011

Tuvas helbredende torsk

Jeg fikk denne oppskriften av min venninne Tuva, og har laget den flere ganger de to siste ukene - så god er den! Ikke bare er retten fantastisk og lett å lage, men ingrediensene passer perfekt i forkjølelsessesongen.


Til Arild og meg lager jeg dobbel porsjon:

Helbredende torsk

Til én person:

4 - 5 fedd hvitløk
Et stykke frisk ingefær (tilsvarende halvparten av mengden hvitløk)
1 frisk rød chili
3 ss olje til steking
ca 1 dl kokosmelk
ca 150 g torskefilet (i fingertykke skiver)
70 - 100 g frisk spinat
1 ss lime (evt sitron)
1 ss fiskesaus ("fish sauce")

Hakk hvitløk, ingefær og chili og stek det hele i oljen til det er blankt. Pass på at det ikke blir brent. 
Ha over spinat i pannen og la den falle litt sammen før du heller over kokosmelken. Legg i torsken og la stykkene med fisk trekke et par minutter på hver side (unngå at det koker). Trekk pannen til side, ha over lime og fiskesaus og bland forsiktig (så fisken ikke faller fra hverandre).


Ikke nok med at du får et herlig måltid, men kanskje blir du kvitt forkjølelsen også.

Enjoy!

5 kommentarer:

 1. Rim som du hadde i 5. klasse på Møllergata skole har tipset meg om siden din, og etter gårsdagens vellykkede cookies (som Rim bakte), så prøvde vi denne torsken til middag i dag, men byttet ut spinat med brokkoli og sukkererter til barna + litt mindre chili, mens vi voksne hadde både spinat og full chilistyrke. Veldig godt begge deler! Hilsen tanta til Rim

  SvarSlett
 2. Hei! Så hyggelig med tilbakemelding!:D Så gøy å høre om varianter av torskeretten og at fjorårets 5-klassinger fortsatt baker cookies! :)

  SvarSlett
 3. Dette spiste vi i går. Det var utmerket!!

  SvarSlett
 4. En utrolig god fiskerett!!!! Nam nam, dette skal bli en gjenganger hos oss. Og ikke minst så likte Thomas den også! En liten fiskeseier! :-)

  SvarSlett
 5. Yeey! Så ikke at du hadde lagt ut helbredende-torsken før nå jeg:) Gøy at alle gjør det på litt forskjellige måter, men at det blir godt uansett:) Savner deg!

  SvarSlett