søndag 9. oktober 2011

Mandelkake

Noe av det verste jeg vet er å kaste mat, og når jeg lagde mandelmelk ble det igjen en del mandelmasse. Selv om det som er igjen, ikke er så næringsrikt - for det meste av næringen er i mandelmelken - er det likevel  igjen noe. Og så er det jo masse fiber!



Mandelkake

100 g nøytral olje
50 g mykt smør (har du laktoseallergi kan du droppe smør og ha 150 g olje)
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
2 egg
1,5 dl sammalt hvetemel
1,5 dl siktet hvetemel
3 dl mandelmasse (eventuelt malte mandler) 
1 ts kanel
epleskiver til pynt

Rør sukker, olje og smør hvitt (røren blir ikke spesielt hvit pga det brune sukkeret og oljen). Bland inn eggene. Rør inn mel, mandler og kanel til du har en fin og jevn røre. Ha røren over i en smurt springform og pynt kaken med epleskiver og kanel.



Stekes på 200 oC midt i ovnen i 10 - 15 minutter.



Kaken er god både varm og kald!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar