tirsdag 1. november 2011

Grove fiskekaker av sei

Når hverdagen er superhektisk og man har lite overskudd til noe som helst når man kommer hjem, er det så deilig at det finnes middagsretter som tar null og niks med tid og krefter, og som er superlett å lage! Sei er kanskje den billigste fisken man får tak i, og siden det skal brukes til fiskekaker fungerer seiblokk fra frysedisken utmerket.

Fordelen med å lage mat fra bunnen av er at du kan selv regulere hva maten skal inneholde. I tillegg blir det ofte billigere og smaker mye mye bedre! For eksempel inneholder fiskekakene du kjøper i butikken ofte mer mel og andre ting enn fisk...


Grove fiskekaker av sei
Oppskriften gir ca 12 fiskekaker

500 g seifilet (seiblokk funker bra)
1 middels stor gul løk, hakket (evt purre eller vårløk)
2 egg
2 ss potetmel (evt annet mel)
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts revet muskat
50 g smeltet smør (evt olje, men da er det lurt å krydre kakene bedre, blant annet med mer salt)

Strø salt over fisken og la det stå mens du hakker løken. Ha fisk, hakket løk, potetmel, krydder og egg over i en kjøkkenmaskin (stavmikser går også fint). Etter at du har blandet en liten stund, hell over smøret og bland litt til (unngå å kjøre fisken i kjøkkenmaskin/stavmikser noe særlig mer enn 1 minutt). Form fiskekaker som er ca 1 1/2 cm tykke og la dem steke i olje på middels sterk varme til de har fått farge på begge sider. Om du har litt kaldt vann i håndflaten når du former fiskekakene så går dette lettere.

Du kan selvfølgelig bruke annen fisk enn sei, men bruker du for eksempel laks så må du være veldig forsiktig med å kjøre blandingen i kjøkkenmaskinen, for kakene blir lett tørre.

Blir det rester så smaker disse vel så godt til matpakka som til middag!

Bon appétit!

1 kommentar:

  1. Enda en fiskeoppskrift. Takk Camilla. Det er så viktig å ha gode oppskrifter så man kanskje kan spise litt mer fisk! Jeg gleder meg til å prøve den. Kanskje kan det bli en matpakke hit ihvertfall hvis jeg putter litt chilli i ! ;-)

    SvarSlett