søndag 6. november 2011

Bananbrød

Da jeg var liten var en av de beste tingene ved å besøke besteforeldrene i USA den gode maten grandma lagde. Og en av favorittene var å våkne til ferskt bananbrød. Begge besteforeldrene mine vokste opp på gård, og har fortsatt en døgnrytme deretter. Det vil si at om man står opp klokken 8 så har de vært oppe noen timer alt. Så uansett hvor tidlig man står opp er det fortsatt gode muligheter for ferskt bananbrød!


Hvem har vel ikke kjøpt bananer og ikke rukket å spise alle før de er litt for brune til å spise dem? Vel, isteden for å kaste dem har du en god unnskyldning til å bake et bananbrød! Oppskriften jeg tok utgangspunkt i sist jeg lagde bananbrød er med amerikanske mål (det vil si "cups" og "ounces") men jeg har oversatt den etter beste evne.

Bananbrød

3 - 4 modne bananer
0,8 dl  (1/3 cup) smør eller olje
1 dl brunt sukker
1 egg (lett pisket)
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
1 klype salt
2 dl sammalt hvetemel
1,5 dl siktet hvetemel
2 dl hakkede valnøtter (kan sløyfes)


Mos bananene med en gaffel og ha bananmosen over i en stor bakebolle. Rør inn smør/olje. Ha i egg, sukker og vaniljeekstrakt. Dryss over salt og bakepulver. Ha melet i til slutt og bland til du har en jevn røre. Hell røren over i en smurt brødform. I oppskriften anbefales en form som er 10 x 20 cm, men jeg brukte en som er 10 x 27, og det gikk fint.

Stekes midt i ovnen på 174 oC i ca 1 time. Jeg lot mitt stå ca 50 minutter. La brødet avkjøle på en rist.


Bananbrød holder seg fint i noen dager om du pakker det inn i aluminiumsfolie. Det fryses også veldig bra.

Ha en fin søndagskveld!

3 kommentarer:

  1. Digg! Skal prøvast en dag:)

    SvarSlett
  2. Elsker denne oppskriften😃

    SvarSlett
  3. Takk for gode oppskrifter og spennende blogg. Her var det mye godt!

    SvarSlett