Hvem har vel ikke kjøpt bananer og ikke rukket å spise alle før de er litt for brune til å spise dem? Vel, isteden for å kaste dem har du en god unnskyldning til å bake et bananbrød! Oppskriften jeg tok utgangspunkt i sist jeg lagde bananbrød er med amerikanske mål (det vil si "cups" og "ounces") men jeg har oversatt den etter beste evne.
Bananbrød
3 - 4 modne bananer
0,8 dl (1/3 cup) smør eller olje
1 dl brunt sukker
1 egg (lett pisket)
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
1 klype salt
2 dl sammalt hvetemel
1,5 dl siktet hvetemel
2 dl hakkede valnøtter (kan sløyfes)
Stekes midt i ovnen på 174 oC i ca 1 time. Jeg lot mitt stå ca 50 minutter. La brødet avkjøle på en rist.
Bananbrød holder seg fint i noen dager om du pakker det inn i aluminiumsfolie. Det fryses også veldig bra.
Digg! Skal prøvast en dag:)
SvarSlettElsker denne oppskriften😃
SvarSlettTakk for gode oppskrifter og spennende blogg. Her var det mye godt!
SvarSlett