I sommer var jeg på et foredrag om mat og kokkelering der jeg blant annet fikk et fabelaktig råd om hvordan å få enda mer ut av peppersmaken, nemlig ved å riste pepperet! Ved å riste pepperkornene før du har dem over i pepperkverna kommer superversjonen av pepper frem og det gis en mye mer intens aroma.
Ristet sort pepper
En liten neve pepperkorn
En tørr steke panne
Hell pepperkornene over i en tørr stekepanne og sett varmen på medium - høy temperatur. Etter en liten stund vil du høre en svak knitrelyd og en fantastisk duft vil fylle kjøkkenet! Når pepperkornene har fått en konsistens som gjør det nesten mulig å knuse dem mellom fingrene er de ferdig.
Disse superpepperkornene passer perfekt til pepperkverna og i gryteretter og liknende.
Jeg pleier kun å riste litt av gangen, for smak og lukt forsvinner etter få dager.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar