søndag 12. februar 2012

Tzatziki og vakre bilder

En av mine beste venner Matthis har et stort talent for fotografi - og for en tid tilbake lagde vi mat sammen. Det vil si - jeg lagde mat og han fotograferte. Resultatet ble et deilig måltid og et sett herlige matbilder jeg kommer til å spre best mulig utover flere innlegg.

Tzatziki er av typen herlig, enkel, særdeles nydelig og kan kombineres med utallige retter. Det fungerer som dip, dressing og pålegg!


Tzatziki
3-4 dl naturell yoghurt (gjerne gresk eller tyrkisk)
ca 1 agurk 
2 fedd hvitløk
1 ts hvitvinseddik (kan sløyfes)
en klype salt
litt nykvernet pepper
litt god olivenolje

Skrell agurken og riv den med et rivjern. Klem deretter ut så mye vann du klarer.


Bland sammen agurk, yoghurt, hakket hvitløk, eddik, salt og pepper.


Hell over olivenolje. 
  

Voilà! Smaker like fantastisk til en bedre laksemiddag som til en herlig salatlunsj!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar