lørdag 18. februar 2012

Falafel

Falafel er virkelig en favoritt hos meg - smaker nydelig, er billig å lage, og faller i smak både hos de som spiser kjøtt og de som ikke gjør det. Det var en lykkens dag da jeg fant ut hvor lett det var å lage helt fra bunnen av - så da må jeg jo dele det med dere!


Sist jeg lagde falafel ble det dokumentert med bilder tatt av min venn Matthis. Er de ikke fine?

Falafel

800 g kikerter (tørre eller fra boks)
2 ts korianderfrø
2ts hel spiskummen
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 neve hakket bladpersille
2 ss mel
1 ts bakepulver
1 egg (kan sløyfes)
revet skall fra 1 sitron evt litt sitronsaft
litt salt
olje til steking (bruk en olje som tåler høy tempratur)

Legg kikerter i vann over natten, eller - om du bruker fra boks hell av laken og skyll dem godt. Rist korianderfrø og spiskummin i en tørr stekepanne (så får de en helt fantastisk aroma!) og knus det i en mortel. Finhakk hvitløk og chili (jeg pleier å beholde noen av frøene, for da blir det litt ekstra sterkt!). Kjør kikertene (som ikke skal kokes først) i en kjøkkenmaskin til de er knust/most. Ha over chili og krydder og bland godt.


 Rør så inn egg, mel, bakepulver, sitronskall, persille og smak til med salt.


 Form falafelene til valnøttstore kuler (ca 1 ss). Om du har litt vann på hendene blir de gjevne og fine.


 Ha godt med olje i en stekepanne (så det dekker ca halve falafelen når du legger dem oppi). Varm opp oljen, og sjekk om den er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Om det bobler forsiktig rundt den er oljen varm nok. Om oljen ryker er den for varm.


Ha i falafelene og trykk dem litt ned. Stek til de er gyldne på begge sider.


 Serveres med for eksempel hummus, tzatziki og en enkel salat.

---------------------------

Håper alle har en strålende helg!

3 kommentarer:

  1. Dette så veldig godt ut Camilla :) Må prøves !
    Ha en fin helg du å :)

    SvarSlett
  2. Hei Camilla, takker for fin oppskrift. T.o.m. far klarte detta !!!

    SvarSlett