Falafel er virkelig en favoritt hos meg - smaker nydelig, er billig å lage, og faller i smak både hos de som spiser kjøtt og de som ikke gjør det. Det var en lykkens dag da jeg fant ut hvor lett det var å lage helt fra bunnen av - så da må jeg jo dele det med dere!
Falafel
800 g kikerter (tørre eller fra boks)
2 ts korianderfrø
2ts hel spiskummen
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 neve hakket bladpersille
2 ss mel
1 ts bakepulver
1 egg (kan sløyfes)
revet skall fra 1 sitron evt litt sitronsaft
litt salt
olje til steking (bruk en olje som tåler høy tempratur)
Legg kikerter i vann over natten, eller - om du bruker fra boks hell av laken og skyll dem godt. Rist korianderfrø og spiskummin i en tørr stekepanne (så får de en helt fantastisk aroma!) og knus det i en mortel. Finhakk hvitløk og chili (jeg pleier å beholde noen av frøene, for da blir det litt ekstra sterkt!). Kjør kikertene (som ikke skal kokes først) i en kjøkkenmaskin til de er knust/most. Ha over chili og krydder og bland godt.
Rør så inn egg, mel, bakepulver, sitronskall, persille og smak til med salt.
Form falafelene til valnøttstore kuler (ca 1 ss). Om du har litt vann på hendene blir de gjevne og fine.
Ha godt med olje i en stekepanne (så det dekker ca halve falafelen når du legger dem oppi). Varm opp oljen, og sjekk om den er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Om det bobler forsiktig rundt den er oljen varm nok. Om oljen ryker er den for varm.
Ha i falafelene og trykk dem litt ned. Stek til de er gyldne på begge sider.
---------------------------
Håper alle har en strålende helg!
Dette så veldig godt ut Camilla :) Må prøves !
SvarSlettHa en fin helg du å :)
Hei Camilla, takker for fin oppskrift. T.o.m. far klarte detta !!!
SvarSlettSå bra! :) Håper det smakte!
SvarSlett