lørdag 12. mai 2012

Bounty


Jeg fikk denne oppskriften av en venninne for noen år tilbake, og det er virkelig en skikkelig godsak som jeg syns passer perfekt som helgekos. De egner seg også godt som energibarer når man skal ut på lange gå- og treningsturer. I tillegg er det lite tilsatt sukker, og om du velger melkefri sjokolade er den helt fri for melk.

Bounty

1 boks kokosmelk
2 ss kokosolje
2 ss agavenektar (evt annen søtning)
150 - 200 g kokosmasse
150 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)


Sett kokosmelken i kjøleskapet i et par timer så kokosmelken skiller seg. Hell av kokosvannet, og ha den tykke delen av kokosmelken i en gryte sammen med kokosoljen. La det smelte over medium svak varme. Tilsett agavenektaren, og smak til om du ønsker å ha det søtere. Ta gryten av varmen og ha i kokosmassen. Bland så alt er godt fordelt. Ha i nok kokosmasse til at det blir en tykk grøt. Ha blandingen over i en liten, plastfoliedekket form og jevn ut. Jeg liker det når de blir rundt 2 - 3 cm tykke. Del opp i munnfull-store firkanter før du setter formen i fryseren en times tid.  Har du silikonformer til konfekt eller isbiter er disse også svært fine og bruke.

Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side så den får kjølt seg litt ned. Dypp så en og en av kokosmassebitene i sjokoladen og legg dem på en bakepapirdekket flate. Sett dem i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet, og de er klare til å spises.


Om de ikke skal spises med en gang holder de seg best om de får stå i kjøleskapet.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar