lørdag 28. april 2012

Banana Pancakes


Da jeg var liten pleide broren min Nikolai og jeg å snike oss ned tidlig på morgenen i helgene, før mamma og pappa hadde stått opp, for å kokelere helt uten tilsyn! Det første vi lærte oss var vel havregrøt, men etter hvert som vi ble litt eldre gikk vi over til å lage amerikanske pannekaker. Dette var virkelig noe av det aller beste ved helg, og om vi var heldige hadde vi lønnesirup i skapet også! Å lage pannekaker til helgebrunsjen er fortsatt skikkelig luksus, og her forleden gjenoppdaget jeg gleden av banana pancakes. Det er veldig enkelt, og enda en bra måte å få brukt de litt for brune bananene fra fruktfatet på

Banana Pancakes

Til 10 - 15 pannekaker trenger du:

2 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kardemumme og/eller kanel
litt salt
1 egg
2 1/2 dl melk eller naturell yoghurt
2 ss nøytral olje
2 modne bananer


Mos bananene i en bolle og ha i sammenvispet egg, olje og melk/yoghurt. I en annen bolle, bland sammen de tørre ingrediensene. Vend det tørre sammen med de våte til en jevn, tykk røre (noen klumper blir det nok, pga bananene). Stek dem på medium høy varme i litt smør eller olje.


Serveres med litt smør, rørte bær eller lønnesirup. Oppskriften gir 12-15 pannekaker, avhengig av størrelsen.Ønsker alle en herlig helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar