søndag 18. mars 2012

Bakt søtpotet

Søt, sunn, smakfull - det er søtpotet det! Samenliknet med vanlig potet har søtpotet mindre stivelse og mer kostfiber, og så har søtpotet rikelig med vitamin A (betakaroten)! Søtpotet er kjempegodt alene, og sammen med andre rotgrønnsaker. Og det er helt nydelig med en bakt søtpotet- enten som tilbehør til kjøtt, eller som ett herlig mellommåltid, med litt salt eller smør.


Bakt søtpotet

Medium store søtpoteter (de kan bli veldig store og da tar det en evighet før de er klare)
En dert smør og/eller et dryss med salt

Skyll søtpotetene og legg dem på et bakepapirdekket bakebrett. Sett dem midt i ovnen på  200 oC i 40 - 60 minutter, avhengig av hvor store potetene er. Sjekk om de er myke helt igjennom ved å stikke en trepinne eller gaffel inn til midten. Ta dem ut og skjær dem i to. Server med et dryss salt over, eller litt smør.



Ønsker alle en god søndag!

3 kommentarer:

  1. Nam, gleder meg til å prøve!:-)

    SvarSlett
  2. Så fine bilder! Får "vann i munn" av å se på bildene!!! Og godt er det også!

    SvarSlett
  3. Søtpotet er bra for gamlinger (gamle menn) inneholder Polyfenoler som hemmer vekst av Prostatakreft.
    Hilsen,
    RHR

    SvarSlett