mandag 26. september 2011

Gulrot- og tomatsuppe

Forkjølelsessesongen er her for fullt, og jeg har som så mange andre klart å bli skikkelig forkjøla... Og hva er vel bedre enn suppe når det blåser kaldt ute, nesa renner og man ikke orker å stå lenge på kjøkkenet for å lage middag.Jeg prøvde meg på en tomatsuppe med gulrot i, noe som er ekstra godt nå som det er sesong. Det er ikke alltid jeg husker nøyaktige mål på hva jeg putter i maten, så det blir nok noen "ca" og "en dæsj" og "en skvett", men godt blir det da uansett!

Gultot- og tomatsuppe


2 bokser hakkede tomat
2 ss tomatpuré
2 gulrøtter
2 små eller en stor hakket løk
3 fedd hvitløk (veldig bra når man er forkjøla)
3 ss kesam, mager crème fraiche eller liknende
12 dl vann
en god skvett soyasaus
chili etter smak (jeg hadde ca. 1 ts av det jeg tipper er byens heteste chiliflak!)
litt oregano
litt tørket basilikum
pepper

Fres hakket løk og hvitløk i litt olje til løken er blank. Ha i krydder og gulrøtter og la det frese godt før du tilsetter tomatpuré og hakkede tomater. La det hele koke godt så mest mulig smak får satt seg før du tilsetter ca 1 liter av vannet. La suppen stå og småkoke så lenge du vil vente - jo lenger den får stå og simre dess bedre vil jeg påstå at smaken blir. Men minimum 15-20 minutter (jeg tror jeg lot min stå i ca 45 min.). Spe på med vann etter hvert som suppen blir redusert. Smak til med soyasaus og pepper.
Mos alt til en jevn røre med f.eks. en stavmikser og rør inn kesam.

Server med en ekstra dæsj med kesam, litt revet parmesan og et ostesmørbrød til.

Det gjorde virkelig godt for tett nese og sår hals!


Det er jo egentlig ganske fint med høst, om man ser bort i fra forkjølelse...

2 kommentarer:

  1. Det så godt ut! Og flotte bilder er det også. Håper forkjølelsen er over! Høst er tid for kos og stearinlys og forhåpentligvis noen fine sol/turdager ute.

    SvarSlett