torsdag 7. juli 2011

Hverdagskake med fersken og tomat!Arild og jeg kom hjem fra tre herlige og solfylte dager i Bergen i går. Det var min aller første gang i Bergen, og broren til Arild og co. viste rundt og sørget for at jeg endelig fikk årets første smak av sommer. For bade gjorde vi, besteg Fløien til fots og spiste sjømat på fisketorget. Samt godt selskap og herlige måltider i Alvøen!

Kjekkas #1 og kjekkas #2
De to søteste krølltoppene jeg vet om!
Da vi kom hjem var kjøleskapet så å si tomt, så vi trasket ned til det fabelaktige utvalget av grønnsaksforretninger på Grønland i Oslo. Der var prisene svært så vennlige på blant annet tomater og fersken, så vi endte opp med å fylle posene (iallefall nesten). Jeg kom over en kakeoppskrift jeg tenkte passer fint til litt sånn hverdagskos, og etter litt eksperimentering så ble resultatet ble en aldeles nydelig kake med tomat og fersken!

Hverdagskake med fersken og tomat:

Laktosefri og helt uten egg!

Det tørre:

3,5 dl sammalt, fint hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
1 klype salt 
1,5 dl brunt sukker

Det våte:

2 tomater, flådd
1 1/2 fersken eller nektarin
1 dl olivenolje, evt. annen olje
3 ss eplecidereddik

Flå tomaten ved å lage et lite snitt på undersiden og legg den i kokende varmt vann i et par minutter. Så løsner skinnet og kan lett dras av. Fjern så alle frøene og skjær tomaten i biter. Skjær ferskenene i tilsvarende biter og bland med olje og eddik.

Bland alt det tørre og alt det våte godt i hver sin bolle før du forsiktig blander alt sammen.

Ha deigen i en liten brødform eller medium springform dekket med bakepapir.

Jeg pyntet kaken med skiver av fersken, kanel og litt brunt sukker

Stek kaken på 190 grader midt i ovnen i ca 25-30 minutter, eller til deigen slipper tannpirkeren ved testing.


Smaker perfekt til kaffen eller en dert med vaniljeis.
-----------------------------

I morgen skal jeg klippe håret! Får kryss fingrene, for en god hårklipp er ikke alltid en selvfølge for en krølltopp som meg...

1 kommentar:

  1. Åh den kaken så god ut!!!! Så spennende med tomat i kake. Forresten syntes nå jeg at det var 3 nydelige krølltopper på bildet!!!!;-)

    SvarSlett