mandag 11. juli 2011

Kebabkrydret kjøttdeig med yoghurt og myntedressing.

Noe av det beste jeg vet om sommeren er at man kan tilberede maten ute på grillen. Kun få forberedelser innendørs, og før man vet ordet av det er man ute av døren med grillen på slep og klar til å tilberede mat.

Men det kan jo fort bli mye av det samme på grillen, og veldig ofte når det er kjøttdeig vi har i kjøleskapet så blir det hamburgere på menyen. Men nå har jeg gjenoppdaget en ny vri som jeg faktisk tør påstå er enda bedre, iallefall mer smakfull!

Kebabkrydret kjøttdeig med yoghurt og myntedressing

Kjøttet:

400-500 g. kjøttdeig
2-3 fedd hvitløk
1/2 stor løk
3 ss finhakket frisk koriander
1 ss garam masala (en indisk krydderblanding du finner i de fleste grønnsaksforretninger)
1 ts karri
1 ts malt spisskummin
1 ts salt
1 egg

Ha i krydderne og bland så det blir godt fordelt i kjøttdeigen. Bland inn finhakket løk og hvitløk og egg. Form kjøttet til ovale kjøttkaker og stikk ett grillspyd inni. Om du skal ut i en park og grille så ta med deg kjøttdeigen i en is-boks e.l. og lag grillspydene idet du skal legge dem på grillen.


Da vi skulle ut og grille disse så begynte det plutselig å regne, så da ble det til at jeg stekte dem i stekepannen. Det ble også supergodt.

Dressing:

3 dl naturell gresk yoghurt 
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
1 ts salt
1/2-1 ts malt chili
1 ts garam masala (indisk krydderblanding)
3 ss hakket, frisk mynte


Bland sammen alle ingrediensene og vips så er den klar til å nytes!

Arild og jeg drar til Øst-Europa på onsdag så hele kvelden blir viet til reiseplanlegging og pakking, muligens med et herlig glass hjemmelaget limonade!

Håper dere nyter sommeren til det fulle! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar