mandag 15. oktober 2012

Sellerirot og potetsuppe

Det er kjøttfri mandag og perfekt suppevær i hovedstaden. Denne oppskriften er inspirert av en jeg fant på bloggen til Trine. Den er herlig kremet og passer perfekt med mange ulike tilbehør. Oppskriften gir nok til 4 porsjoner.

Sellerirot- og potetsuppe

Til ca 4 porsjoner trenger du:

1 stk medium stor sellerirot
4 - 6 poteter
1 løk
2 fedd hvitløk
5 dl kraft eller buljong
5 dl melk
2 ss smør
salt 
tørkede chiliflak

Skrell grønnsakene og skjær dem i må terninger. Finhakk hvitløken. Ha dem over i en gryte sammen med noen chiliflak og surr dem i smør til løken er blank. 
Tilsett grønnsakskraft/buljong til det akkurat såvidt dekker grønnsakene. Tilsett eventuelt litt av melken om det ikke er nok væske. Kok opp, og la koke til grønnsakene er møre. Mos med stavmikser til du har en jevn puré, eller som du vil ha den, og tilsett melken. Smak til med salt og chili. Om suppen er for tykk, spe på med litt vann. La suppen koke opp, og den er klar til servering.
Suppen smaker herlig som den er- med litt frisk persille til. Den er også nydelig med ovnsbakte rødbeter i, eller stekt/ovnsbakt laks.

2 kommentarer: