tirsdag 13. november 2012

Cornbread (maisbrød)

 
Da mine besteforeldre vokste opp, i North - Carolina, som er en av sørstatene i USA, ble de servert ferskt maisbrød sikkert nesten hver dag. Så stor del av deres daglige bondekost var det at det ofte ble spist til flere av dagens måltider. I den delen av North - Carolina  faren min er fra er tradisjonelt maisbrød ikke søtt, men andre steder i delstaten lages det også med sukker i. Når jeg blir servert cornbread hos besteforeldrene mine i USA, er det som regel stekt i en jernpanne som settes i ovnen, og brødet er uten noen ekstra smakskomponenter. Personlig liker jeg godt muffinsformatet, og gjerne med litt ekstra ingredienser som maiskorn og løk. Denne oppskriften er ganske stor, men lar seg lett halvere.

Cornbread

Til 18-20 muffins trenger du:

4 dl grovmalt polenta (den jeg bruker står det "farina di mais per polenta, bramata" på)
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ss sukker
2 dl kefir
1 liten løk, fin hakket
2 egg
80 - 100 g smør, smeltet
1 liten ts salt

1 boks mais (kan sløyfes)
1 medium løk, hakket (kan sløyfes)
Hell maisen over i et dørslag, skyll godt og la det renne av. Hakk løken ganske fint. Bland sammen de tørre og de våte ingrediensene hver for seg. Ha løk og mais over i det tørre og bland så det er godt fordelt. Hell så over det våte i det tørre og bland forsiktig med en slikkepott til det bare akkurat er blandet sammen. Det er viktig at du ikke rører for mye.
Ha røren over i et smurt muffinsbrett, og fyll hver form med ca 1,5 - 2 ss. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke vanlig springform eller liknende. Denne oppskriften vil holde til ca to springformer a 20 - 22 cm.
Stek maisbrødmuffinsene midt i ovnen ved 180' C i 25 - 30 minutter. Mulig noe lenger om du steker i springform eller annen bakeform.
Maisbrød passer perfekt som tilbehør til gryteretter som chili con carne, fiskeretter og kjøttretter som  for eksempel kylling og kalkun. Brødet er best når det er ferskt, og bør nytes samme dag. Hvis ikke bør det fryses ned så snart det er nedkjølt.
God middag!

Syns du cornbread er spennende? Hva med å prøve denne maisbrødkaken?

1 kommentar:

  1. Ska æ prøv å lag hjem t hele familien i jula - takk for inspirasjonen! :D

    SvarSlett